Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ratsutilan esittely

Marrashovin Ratsutila sijaitsee kuvitteellisessa Sepellaakson kylässä, Suomen länsirannikolla, jossa tallia ympäröivät tiheät metsät ja karikkoiset rannat. Kylän keskustaan on n. 10 kilometrin matka, ja sieltä tuleva bussi jättää läheisen joen kupeeseen, josta ei ole kovin pitkä kävelymatka tallille.

Ratsutilan pihapiiristä löytyy itse tallirakennuksen lisäksi kattavat ratsastusalueet, runsaasti ulkoilutilaa hevosille sekä vanha lato, jossa mm. traktoria ja maastoesteitä säilytetään talven yli. Ratsutilan kovasti kohuttu ylpeys, jylhä Marraskartano sijaitsee pienen metsikön takana, tallialueen reunalla. Keskellä tallipihaa puolestaan on hyvin hoidettu ruohoalue, joka on etenkin kesällä varsin tunnelmallinen paikka esimerkiksi grillaamiseen ja hevosten hoitoon! 

tallialueen kartta               henkilökunta               tallin käytänteet

 

Tallirakennus

Marrashovin Ratsutilan tallirakennus on alunperin rakennettu vuonna 1999, joskin sitä on sittemmin kunnostettu ja peruskorjattu vuonna 2012. Tallin pääovesta sisään tultaessa päädytään tallin aulaan, joka voi ensikertalaiselle tuntua sokkeloiselta joka suuntaan repsottavien ovien johdosta, mutta se on vain tottumiskysymys. Vasemmalla on toimisto, jonka luukulla ratsastuksenopettaja päivystää ratsastustuntien välillä tuntimaksujen ja kysymysten varalta, ja sen edustalta löytää myös päivän tuntilistat. Toimiston takana on varustehuone, jossa jokaisella tuntihevosella on oma nimetty varustepaikkansa, jotta varusteet löytyvät helposti kiireessäkin. Aulasta löytyy myös WC ja ovi varsinaiselle tallikäytävälle.

Tallissa on 20 karsinaa, joiden jokaisen perusvarustukseen kuuluu ruokakippo ja juoma-automaatti, jonka lisäksi hevosen tarpeen mukaan siellä voi olla heinäverkkoa, suolakiveä tai lelua ajanvietteeksi. Tallikäytävän päässä on rehula, jonka ovi on aina lukittu, ja tarvittaessa avainta voi pyytää toimistosta. Päätyvarastossa puolestaan säilytetään kottikärryjä, talikoita ja luutia tallin siivousta varten, sekä ylimääräisiä varusteita vaikkapa rikkoutuneiden tilalle. Varsinaista pesukarsinaa tallissa ei ole, ja harhaanjohtavasta nimestään huolimatta "pesariin" ei pääse hevosen kanssa. Sieltä löytyy kuitenkin letku, sankoja, pesusieniä ja pyyhkeitä, joiden avulla voi tarvittaessa pestä varusteita. Mikäli hevonen tarvitsee pesua, voi karsinaan ottaa mukaan vesisankon ja pesusienen. Sivuseinustalla on kuivaustelineitä märkien loimien ja varusteiden kuivausta varten. Pesarista lähtevät myös portaat tallivintille, joka tosin on tällä hetkellä tyhjillään hämähäkinseittejä ja valtavia pölykerroksia lukuunottamatta.

katso tallin pohjapiirros ja karsinajärjestykset

  

 

Marraskartano

Marraskartano on vielä edellisvuosituhannen puolella rakennettu vanha kartano, joka on edelleen Sepellaaksossa arvostettu kohde. Kartanon ränsistyneen arvokas ulkonäkö ja rehevät köynnöskasvustot herättävät ihastusta vakituisissa kävijöissäkin, mutta on kuitenkin huhuttu, että kartanossa kummittelee.

Haamuhuhuista huolimatta kartanon alakerran tupa toimii tallilaisten kohtaamispaikkana: Kustavi pyörittää siellä omaa kahvilaansa ja iloinen puheensorina karkottaa kummitukset. 

lue Marraskartanon kummitustarina

 

Ratsastusalueet

Marrashovin Ratsutilalla on laadukkaat puitteet ratsastukseen. Tallialueelta löytyy valaistu, hiekkapohjainen ja aidattu ratsastuskenttä, jolla pyrimme ratsastamaan aina sään salliessa - toisinaan välillä talvisinkin hevosten ja ratsastajien mielenvirkistykseksi. Kentän laidalla on pieni estekatos, josta löytyy kesäisin estetolppia ja puomeja, mutta talvisin kaikki esteet säilytetään maneesissa. Maneesi puolestaan sijaitsee aivan kentän vieressä, ja se on tilava, kuitupohjainen ja viihtyisä. Maneesiin on kulku kahdesta vierekkäisestä ovesta: pienemmästä kulkevat katsomoon menijät ja lyhytaikaiset vierailijat, ja suuresta liukuovesta ratsastajat ratsuineen. Varsinaista ratsastusaluetta ja katsomoa rajaa vankka puuseinä, ja katsomoon mahtuu helposti istumaan parikymmentäkin ihmistä. Talvisin maneesin tuodaan myös takapuolenlämmittimiä ja vilttejä, jotta tunteja on mukava seurata pakkasellakin.

Marrashovin erikoisuutena on lyhyen kävelymatkan päässä sijaitseva nurmipohjainen derbykenttä, jossa päästään kesäisin hyppäämään maastoesteitä ja talvisin ratsastamaan pehmoisessa lumihangessa! Maastoestevalikoimamme on monipuolinen, ja esteitä löytyy aina pienistä harjoittelutukeista ja -kavaleteista jopa lähemmäs metriä yltäviin esteisiin asti. Myös varsinaisia maastoja on kilometrikaupalla, niin karun karikkoista merenrantaa kuin pehmeästi kumpuilevia korpimetsiäkin, joiden lisäksi mainitsemisen arvoisia kohteita ovat kartanon alavat pellot, seesteinen Menninkäisenjärvi sekä piskuinen Uittolampi, joka on vain kivenheiton päässä tallilta. Huomaathan, että maastokarttaan on merkitty vain suuremmat tiet ja reitit, ja pienempiä, metsän siimeksessä risteileviä polkuja löytyy rajattomasti!

katso tallin maastokartta

    

 

Tarhat ja laitumet

Marrashovin hevosilla on runsaasti ulkoilutilaa. Tallin pihapiirissä on 10 hiekkapohjaista, puuaidoin aidattua tarhaa, jossa hevoset ulkoilevat talvisin pääosin pareittain. Kesäisin tarjoamme hevosille 2 laidunta kävelymatkan päässä olevan Uittolammen rannalta, jossa käytössä ovat omat, tilavat laitumensa tammoille sekä oreille ja ruunille. Laitumet on aidattu sähköpaimenella, joiden sähkö on mahdollista ottaa pois päältä hevosten haun ajaksi.

katso tarhausjärjestykset

© Marrashovin ratsutila, ellei toisin mainita. Lue lisää tekijänoikeuksista.
Marrashovin ratsutila on virtuaalitalli ja on olemassa ainoastaan internetissä.

©2019 Marrashovin Ratsutila - suntuubi.com